„Paukščių tako“ virtuvės šefas kartu su lietuvių komanda iškovojo auksą tarptautiniame konkurse

laurynas

TV bokšto restorano „Paukščių takas“ virtuvės šefas Laurynas Bužinskas kartu su Lietuvos virėjų komanda iškovojo auksą tarptautiniame kulinarijos konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, kuris vyko Sankt Peterburge š. m. kovo 24 d.
Lietuvos komanda pelnė aukso medalius, nugalėjusi rungtį „Baltijos pietūs. Juodoji dėžė“. Šioje rungtyje virėjų komandos turėjo paruošti tris konkursinius patiekalus iš produktų, kuriuos gavo „Juodojoje dėžėje“. Virėjai ruošė šaltą užkandį, sriubą ir pagrindinį patiekalą, paremtą nacionaliniais savo šalies motyvais.
„Paukščių tako“ virtuvės šefas Laurynas Bužinskas rungtyje ruošė lašišos užkandį. Iš „Juodoje dėžėje“ gautos lašišos jis paruošė lašišos kapotinį, rūkytą lašišą ir temperuotą lašišą. Prie lašišos pasiūlė kopūsto ravioli su žaliu majonezu ir daržovėmis, šviežiai sūdytus agurkus. Užkandį gardino morkų-kedro riešutų tyre, kepintų saulėgrąžų padažu, puošė tapijoka traškučiu. Šis patiekalas gavo aukščiausius balus už skonį ir ingredientų suderinamumą, spalvingumą, originalumą bei techninį darbo profesionalumą.
Lietuvos komandą sudarė profesionalūs šalies virėjai: Laurynas Bužinskas (restoranas „Paukščių Takas“), Nikita Vornik (restoranas „1 dublis“), Pavel Koncejalov (restoranas „Telegrafas“), komandos kapitonas Deivydas Praspaliauskas (restoranas „1 dublis“).
Tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“ dalyvavo 5 komandos: Estijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Suomijos. Konkurso nugalėtojų Taurė atiteko estų virtuvės šefų komandai, lietuviai iškovojo aukso medalius, latviai apdovanoti sidabru, rusams atiteko bronza.